nieuws

24 april 2018 
Ga mee op Klimaat Experience
Donderdag 16 mei, FutureDome Breda


Circa 1.400 basisschoolkinderen gaan donderdag 16 mei op Klimaat Experience. Deze dag staat bol van leuke, praktische en leerzame activiteiten met als thema klimaat. Wil je ook meedoen? Dat kan!

Overdag gaan de schoolkinderen in de FutureDome (koepelgevangenis) aan de slag met oplossingen voor klimaatverandering en een meer duurzame omgang met water. ’s Avonds wordt de Experience voortgezet voor volwassenen. Gastvrouw Margot Ribberink neemt je mee in de oplossingen van de kinderen voor de toekomst van morgen. Daar zitten ongetwijfeld interessante uitkomsten tussen, maar waar moet je beginnen?

Social reporter Saskia Mulder van Think Big, Act now geeft je een inkijkje in de (verborgen) impact van onze levensstijl en hoe die te verkleinen. Zo leer je wat het meeste effect heeft als je wil verduurzamen. Dat het roer hiervoor niet altijd radicaal om hoeft, maken NOS-journalist Heleen Ekker en NOS-weerpresentator Willemijn Hoebert duidelijk in hun presentatie.

Heleen Ekker ging voor het boek ‘gevoelstemperatuur’ in gesprek met vier weerpresentatoren van het NOS Journaal. Ze geven in dit boek hun visie op de opwarming van de aarde, vertellen openhartig over hun zorgen en wat ze in hun eigen leven doen om het tij te keren. Volop inspiratie dus om ook zelf zinvol te kunnen bijdragen aan een toekomst voor onze kinderen.

Voor wie  
Alle inwoners van gemeente Breda en omstreken
Datum  
Donderdag 16 mei 2019
Tijdstip  
19:30 - 21:00 uur*
*afsluitend met een hapje en drankje          
Toegang  
Gratis

Wacht niet te lang met inschrijven want vol=vol. 

Voor de snelle inschrijvers is er een beloning! De eerste honderd aanmeldingen krijgen een exemplaar van het boek ‘gevoelstemperatuur’.

Volg ons op Twitter voor het laatste nieuws en praat mee via #KlimaatstroomZuid