2 april 2019
Klimaattop Zuid grijpt net naast Gouden Giraffe

Een giraffe steekt zijn nek uit om de sappigste bladeren te vinden in de boomtoppen en tussen het struikgewas.  De Gouden Giraffe beloont al sinds 1994 bedrijven en bureaus die hun nek uit steken, en door middel van beleving en een live moment zichzelf durven te vermarkten om een boodschap te communiceren. De Klimaattop Zuid deed dit jaar mee om deze prestigieuze prijs. 

De Klimaattop Zuid van 4 juni 2018 was genomineerd voor de Gouden Giraffe voor het beste zakelijke event van Nederland. Events worden beoordeeld op creativiteit, innovatie, duurzaamheid en originaliteit.  Op 1 april werd de winnaar bekend gemaakt. Klimaatstroom Zuid pakte hier de net niet de eerste prijs in de categorie ‘congressen’, waarbij het gaat om evenementen waarbij kennisoverdracht centraal staat en het effect/impact dan ook zit in het aantoonbaar vergroten van kennis. De eerste prijs werd gewonnen door Tata Steel met ‘The transformation game’
 
De vernieuwde Gouden Giraffe Event Awards manifesteren zich als impact award. Het draait allemaal om de effectiviteit. Natuurlijk spelen creativiteit, innovatie, duurzaamheid en originaliteit ook een rol in de jurering, maar onderaan de streep telt boven alles een ding: welke meerwaarde had het event voor het opdrachtgevende bedrijf. De Klimaattop werd op deze onderdelen door de jury zeer goed beoordeeld.
 
Over de Klimaattop Zuid:
De Klimaattop werd georganiseerd door Gemeente Breda, waterschap Brabantse Delta en provincie Noord-Brabant in samenwerking met eventbureau Futuredome.  De Klimaattop in 2018 bracht 800 deelnemers op de been. Veel duurzame initiatieven in Zuid-Nederland zijn bij elkaar gekomen op de Klimaattop Zuid. Mede door de unieke locatie en de medewerking van vele partijen was de Klimaattop een succes.
 
 

Volg ons op Twitter voor het laatste nieuws en praat mee via #KlimaatstroomZuid